Blogg

EIT Digital söker återigen efter de bästa digitala bolagen i Europa – Houston Analytics vidare till final

EIT Digital, en ledande europeisk organisation inom öppen innovation som också erbjuder utbildning för entreprenörer, söker återigen efter Europas bästa digitala tillväxtföretag. Man söker efter företag som erbjuder produkter eller lösningar baserade på så kallade Deep-tech-innovationer.

Houston Analytics till final i Digital Industry-serien

Sedan 2014 har EIT Digital Challenge – en tävling för tillväxtföretag – motiverat över 1400 företag bland EU:s medlemsländer att delta i denna utmanande tävling och samtidigt få fart på sin företagsverksamhet. De flesta av de företag som prisats har utvecklats till att bli internationellt framgångsrika.

- Internationella tillväxtföretag behöver stark specialkompetens för att hitta kunder och finansiering. Genom ett framstående verksamhets- och teknologisystem som omfattar hela Europa hjälper vi Deep tech-företag att knyta avtal som ger ökad tillväxt”, berättar Marko Turpeinen, chef för EIT Digital Finland.

Houston Analytics har valts ut som ett av fem företag som har gått till final i Digital Industry-serien. Finalen går av stapeln i Eindhoven i Nederländerna den 29 november. Finalisterna får då chansen att pitcha sitt framgångskoncept för en expertjury. Houston Analytics deltar också med en egen monter i evenemanget Innovation Day of EIT Digital som arrangeras i samband med tävlingen.

- Vi är ett expansivt innovationsföretag under tillväxt i den digitala tidsåldern. För oss var det således naturligt att söka till tävlingen EIT Digital Challenge. Det är fantastiskt att vi gick till final. Vi tror att om det går bra för ett företag i denna tävling påskyndar det företagets framgångar då man får tillgång till nya kontakter, evenemang och marknadskanaler, konstaterar Houston Analytics CEO Antti Syvänie