Blogg

Armstrong One – ett kliv in i en ny tidsålder med Marketing Automation

När jag för något år sedan var med i ett projekt för att köpa in och använda ett nytt Marketing Automation-verktyg, prövades tron, hoppet och kärleken flera gånger om. Halva ”maratonloppet” var visserligen ganska likt ett normalt IT-projekt, alltså irriterande långsamt för en marknadsföringspersons natur – men de lovade att deadlinen för releasen skulle hållas. Den verkliga utmaningen var ändå andra halvan av maratonloppet, alltså när verktyget skulle börja användas. Planeringen, utvecklingen, testningen och analysen av kundernas vägar gick trots utbildning inte alltid som det skulle den första gången. 

Lärpengarna skulle betalas. Men det fanns inget annat alternativ: Hela teamet förstod, att en förstasidan i tidningen eller en reklamkampanj på tv inte längre räckte. Kunden måste kunna nås bättre och mer individuellt anpassat under hela köpresan. För personer av mitt slag är det tur att det har tagits ett kliv in i en ny tidsålder med hjälp av marketing automation.

Houston Analytics, det danska Marketing Automation-företaget Agillic och IBM har lanserat Armstrong One - som kombinerar Marketing Automation och analys i realtid. Den finns tillgänglig som en färdig tjänst direkt i molnet – och man slipper utmattande IT-projekt. Ett nytt system att jobba med marknadsföring som utgår från kundens egna behov kan förverkligas och börja användas på ett par veckor.

Pre-built-modellen sparar nerver, men också tid och personalresurser. Vem skulle inte vilja hoppa så snabbt som möjligt från ord till handling! Det är enkelt att börja använda Armstrong One-tjänstens pre-built-koncept. Kundresan och dess krokiga stig behöver man inte grubbla på från första början. Det viktigaste är att känna till affärsverksamhetens behov och välja vilket av koncepten som bäst tillgodoser just det behovet i den önskade målgruppen.

Man kan börja med att pröva sig fram och lära sig steg för steg. Är en idé att skicka ett meddelande med ett skräddarsytt erbjudande till dina kunder som har lämnat varukorgen och inte genomfört sitt köp? Kanske kan man öka försäljningen med en erbjudande om en annan produkt? Eller skulle något av de andra 24 automatiserade koncepten nå målen bäst?

Att driftsätta molntjänsten Armstrong One är smidigt och kräver inga stora IT-investeringar, eftersom man betalar en månadsavgift som baserar sig på antalet koncept och kunder. Det är alltså smidigt att komma igång utan en stor investeringsbudget som ger huvudvärk. Enkelt, riskfritt och pålitligt.

Det lönar sig att pröva!